محصولات

آموزش

مشاوره

ابزارها

جذب سرمایه و حمایت

  • درسنامه‌ها
  • بلاگ
  • درباره ما
  • تماس با ما
 

ورود کاربر

perm_identity

lock_open

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

هنوز عضو نشده اید؟ عضویت در سایت

ورود همکاران

  • دسته ها
    • آموزش کارآفرینی
    • آموزش استارتاپ
    • حقوق استارتاپ‌ها
    • مبانی مالی
    • توسعه فردی
    • تیم و کار تیمی
    • جذب سرمایه
  • بلاگ
    • اخبار اکوسیستم
    • معرفی کتاب
    • مقاله
  • درسنامه‌ها
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • جذب سرمایه
نکسینولب
ورود و ثبت نام

کتاب از صفر به یک، توصیه شده برای همه کارآفرینان و متخصصین حوزه فن‌آوری

access_time2021/07/04
perm_identity ارسال شده توسط dmondlab
folder_open رشد شخصیتی ، معرفی کتاب ، معرفی کتاب های توسعه فردی
visibility 495 بازدید
معرفی کتاب صفر به یک

کارآفرینی حوزه بسیار دشواری است، شما با ابهامات بسیاری روبرو هستید و برای چالش‌های مختلف و ناگهانی، باید پیش‌بینی‌های لازم را داشته باشید. در این میان، کسب آگاهی بسیار کمک کننده خواهد بود و خواندن کتاب یکی از راه‌های خوب برای افرادی است که به دنبال روشی برای یادگیری بهتر در حوزه کسب و کار هستند. با این مقدمه کوتاه متوجه شده‌اید که می‌خواهیم این‌بار به سراغ کتابی برویم که صاحبان کسب و کار خواندن آن را پیشنهاد می‌دهند: کتاب از صفر به یک. این کتاب با عنوان نامتعارف، حرف‌های بسیاری برای مدیریت کسب و کارها دارد و مثال‌های جالبی از نمونه‌های عینی و موفق ارائه می‌دهد که می‌توانید آنها را نسبت به شرایط کسب و کار ایران، بومی‌سازی کنید. اگر در خرید و خواندن این کتاب تردید دارید، پیشنهاد می‌کنیم ادامه این مقاله را از دست ندهید.

معرفی مختصر کتاب از صفر به یک

نام اصلی کتاب، Zero to one: Notes on startups, or how to build the future است که در فارسی ترجمه‌های مختلفی از آن شده است: “از صفر به یک: یادداشت‌هایی برای استارتاپ‌ها و راهی برای ساختن آینده”. متن اصلی کتاب به انگلیسی است و ویرایش اول آن در سال 2014 و  224 صفحه منتشر شد و در 14 فصل از حوزه‌های کسب و کار، تجارت، سیاست و دولت‌ها صحبت می‌کند.

امتیازی که کاربران Goodreads به این کتاب داده‌اند، 4.2 از 5 است. نویسنده اول کتاب، پیتر تیل(Peter Thiel)، کارآفرین بسیار موفقی است و مسلما خواندن حرف‌های او که کاملا با این حوزه آشناست، می‌تواند ارزشمند باشد. نویسنده دوم بلیک مسترز (Blake Masters) است که سرمایه‌گذار خطرپذیر و نویسنده است و با بنیاد تیل همکاری می‌کند.

کتاب از صفر به یک درباره چیست؟

اگر بخواهیم معرفی کوتاهی از آنچه در این کتاب شده، داشته باشیم، به موارد زیر می‌رسیم:

راز بزرگ زمانه‌ای که در آن زیست می‌کنیم، مرزهای نامعلومی است که می‌تواند برای اکتشافات و نوآوری‌های جدید وجود داشته باشد. پیتر تیل نویسنده کتاب از صفر به یک، از راه‌هایی در این کتاب صحبت می‌کند که به خلق چیزهای جدید منتهی می‌شود.

او کتاب را با این پیش‌فرض شروع می‌کند که ما در دورانی زندگی می‌کنیم که رکود تکنولوژی رخ داده است، حتی اگر محیط‌مان را گوشی‌های هوشمند احاطه کرده باشیم. فناوری اطلاعات به سرعت پیشرفت کرده است، اما دلیلی وجود ندارد که پیشرفت فقط به کامپیوترها در سیلیکون ولی محدود شود. پیشرفت می‌تواند در هر صنعت و کسب و کاری رخ دهد و این اتفاق به مهارتی مرتبط است که هر رهبری باید آن را یاد بگیرد: توانایی فکر کردن به خود.

او در این کتاب فلسفه نام‌گذاری کتاب را به این شکل شرح می‌دهد: بسیاری از کسب و کارها، فقط راه‌ها و محصولاتی را به مخاطبان ارائه می‌دهند که نمونه مشابه آن در دنیا وجود دارد، حتی اگر در آن مسیر پیشرفت کنند، اینکار جهان را از 1 به n می‌برد، اما زمانی که یک کار کاملا منحصر به فرد و جدید ارائه می‌دهید، از صفر به 1 می‌روید. برای مثال، بیل گیتس بعدی که از راه خواهد رسید، سیستم عامل نمی‌سازد و یا لری پیج و سرگی بین بعدی موتور جستجو ایجاد نخواهند کرد. شوالیه‌های آینده، در رقابت‌ها پیروز نمی‌شوند، بلکه به طور کلی از رقابت فرار خواهند کرد، چرا که تجارت و کسب و کار منحصربه فردی ایجاد کرده‌اند که رقیبی ندارد.

کتاب از صفر به یک، بینشی خوش‌بینانه به پیشرفت آینده آمریکا و ایجاد راه‌های جدید تفکر درباره نوآوری ارائه می‌دهد و آن با یادگیری این موضوع آغاز می‌شود که سوال‌هایی را بپرسیم که ما را به پیدا کردن ارزش‌هایی منجر کند که در مکان‌های غیر منتظره وجود دارند.

چرا باید این کتاب را بخوانیم؟

اگر به دنبال راهی برای ساختن بهتر آینده هستید، پیشنهاد می‌کنیم این کتاب را در لیست مطالعاتی خود قرار دهید. پیتر تیل در این کتاب چشم‌انداز خود را درباره ساختن آینده مطرح می‌کند و تمرکز اصلی‌اش این است که پیشرفت به خودی خود رخ نمی‌دهد، بلکه فرد و یا افرادی باید آن را به وجود بیاورند.

اگر به تازگی استارتاپ و کسب و کار خود را راه‌اندازی کرده‌اید و یا در یک محیط این چنینی فعالیت می‌کنید، خواندن این کتاب، دیدگاه شما را به شرکت‌های موفق و بزرگی که تغییرات اساسی ایجاد کرده‌اند، تغییر می‌دهد. اصول اشتباه و نادرستی که کسب و کارها انجام می‌دهند را متوجه خواهید شد و راه‌های مناسب برای بهتر کردن اوضاع را خواهید آموخت. اما برای اینکه بتوانید تصمیم‌گیری بهتری داشته باشید، سعی کردیم، مختصری از دیدگاه هر فصل را ارائه دهیم:

چکیده فصل های کتاب

فصل 1: چالش‌های آینده

پیتر هیل در این فصل از آینده صحبت می‌کند. از نگاه او، آینده اگر متفاوت از امروز باشد، آینده است. به عبارتی دیگر اگر جامعه برای صدها سال تغییر نکند، آینده، صدها سال دورتر خواهد رفت. همچنین اگر تغییرات زیادی در طول یک دهه رخ دهد، بنابراین آینده همین ‌اکنون خواهد بود.

او می‌گوید هیچ کس نمی‌تواند آینده را ببیند، اما دو چیز را درباره آن می‌دانیم: آینده متفاوت خواهد بود و ریشه‌های آن در جهان امروز بنا گذاشته می‌شود.

تیل در این کتاب درباره دو نوع از تغییرها صحبت می‌کند:

  • افقی: به معنای بهبود افزایشی نسبت به آنچه قبلا وجود داشته است.
  • عمودی: بهبود عمودی به معنای انجام چیزی کاملا جدید است.

تغییرات عمودی آسان نیستند، چرا که پیدا کردن آنها به معنای یافتن راه‌های جدیدی است که هیچ کس قبلا آن را کشف نکرده است. پس حرکت به این سمت، به معنای حرکت از صفر به یک است.

از نظر او جهانی شدن نوعی تغییرات افقی را به همراه دارد؛ اقتباس یک ایده از یک جا و تکرار آن در جایی دیگر. برای مثال، چین می‌خواهد همان کارهای امریکا را تکرار کند. اما بدون تغییرات رادیکال در تکنولوژی، جهان نمی‌تواند میلیاردها انسانی که با استانداردهای امروزی زندگی می‌کنند را پایدار نگاه دارد.

استارتاپ‌ها به افکار جدید نیاز دارند

در برخی از شرکت‌های بزرگ و ناکارامد، منافع نهفته به عنوان سدی برای تغییر کار می‌کنند. در این سازمان‌ها، سیاست‌ورزی، مهم‌تر از انجام رسیدن کارهاست. بنابراین اگر شرکت شما این ویژگی‌ها را دارد، بهتر است آن را ترک کنید.

مهم‌ترین دارایی استارتاپ‌ها، راه جدید فکر کردن است. آنچه استارتاپ‌ها باید انجام دهند، سوال از ایده‌ها و تفکر دوباره درباره کسب و کارها است. تفکر درخشان کمیاب است، اما شجاعت از آن هم کمیاب‌تر است.

فصل دوم: حبال تکنولوژی سال 1999

او اشاره می‌کند که حباب dot.com و شکست آن، چهار درس بزرگ را به کسب و کارها آموخت:

  1. پیشرفت‌های افزایشی ایجاد کنید: تنها راه ایمن
  2. انعطااف پذیر و کوچک بمانید. برنامه ریزی نکنید و همه چیز را امتحان کنید.
  3. در رقابت بهتر شوید. بسیار زود و نابالغانه وارد بازارهای جدید نشوید.
  4. روی محصول تمرکز کنید، نه فروش. اگر شما نیاز به فروش دارید، محصولتان را بهتر کنید.

اما تیل با این دروس مخالف است و موارد جایگزین زیر را پیشنهاد می‌دهد:

  1. بهتر است جسارت به خرج دهید تا کوچک و ناچیز نمانید.
  2. داشتن برنامه بد، بهتر از برنامه نداشتن است.
  3. از بازارهای رقابتی دور بمانید. آنها منافع و سود را از بین می‌برند.
  4. فروش به اندازه محصول مهم است.

فصل سوم: همه شرکت‌های موفق، متفاوت‌ند

او در این فصل درباره انحصار‌سازی و رقابت کامل صحبت می‌کند. مونوپلی (انحصار) در واژگان پیتر معنای متفاوتی دارد: مونوپلی شرکتی است که کارها را به نحوی خوب انجام می‌دهد که هیچ کس دیگر نمی‌تواند جایگزین نزدیک به آن ارائه دهد. برای مثال گوگل و یا اپل.

فصل چهارم: ایدئولوژی رقابت

نویسنده در این فصل می‌گوید جنگ‌ها به دلایل بی‌اهمیت آغاز می‌شوند و بدون هیچ دلیل واقعی ادامه می‌یابند. مایکروسافت در مقابل گوگل چنینی نمونه‌ای است که با تعداد بیشماری از محصولات رقابتی، به جنگ یکدیگر رفتند. تا اینکه اپل ظهور کرد و به جای جنگ و جدل، روی نواوری متمرکز شد و قتل عام رخ داد. بنابراین رقابت از نظر تیل یک نیروی مخرب و منحرف کننده است. بهتر است در عوض اتحاد ایجاد شود، همانطور که خود تیل با رقیب پیشین خود پی پال را به وجود آورد.

فصل 5: مزیت آخرین حرکت

او می‌گوید سوال اساسی که یک شرکت باید از خود بپرسد این است: این کسب و کار 10 سال آینده چگونه خواهد بود. افراد بسیاری هستند که نمی‌توانند جواب این سوال را بدهند، اما می‌توانید به صورت جدی روی این موضوع فکر کنید. او می‌گوید در این مسیر و ایجاد انحصاری سازی، راه مطمئنی وجود ندارد، اما هر مونوپلی، چهار ویژگی را به اشتراک دارد:

  1. فناوری انحصاری
  2. اثرات شبکه: زمانی که افراد زیادی از یک محصول استفاده می‌کنند، دیگر افراد نیز به آن ملحق می‌شوند.
  3. اقتصاد مقیاس: کسب و کارهای مونوپلی، بزرگ و بزرگ‌تر می‌شوند، این مورد برای مشاغل خدماتی صدق نمی‌کند.
  4. برندینگ: یک برند باید تجسم یک ایدئولوژی باشد.

فصل 6: بلیط شانسی وجود ندارد

در این فصل او درباره شانس و نقش آن در موفقیت کسب و کارها می‌گوید.

فصل 7: پول را دنبال کنید

هرکسی که حقوق، دستمزد و یا اختیار سهام ندارد، منافع درستی نساخته است. کارمندان نیمه وقت، و مشاوران خارجی کار نمی کنند، چون منافع همسویی ندارند.

فصل 8: رازها

بسیاری از مردم جهان هنوز به این موضوع کاملا باور ندارند که رازهای بسیاری در جهان وجود دارد که نیازمند کشف شدن است و به این ترتیب می‌توان روی میلیون ‌ها مشکل کار کرد و کسب و کار راه‌اندازی کرد.

فصل 9: مبانی

شما همیشه اشتباه خواهید کرد، اما چیزهای مهمی وجود دارد که بهتر است آنها را در ابتدای کار درست بچینید. نویسنده می‌گوید در واقع برخی از اشتباهات، هزینه‌های زیادی دارند. قوانین اساسی به سختی قابل تغییر هستند، حتی اگر به روزرسانی شده باشند. بنابراین انتخاب هم‌بنیانگذار، انتخاب اولین کارمندان و مانند آن بسیار مهم است.

برای مثال، اغلب آغاز رابطه پراز هیجان است، اما زمانی که این هیجانات از بین برود، با به وجود آمدن شکاف تمام شرکت فروخواهد پاشید. او این روزها فقط در استارتاپ هایی سرمایه گذاری می‌کند که موسسین آن تاریخچه و سابقه مشترکی دارند و مدت ها قبل از شروع به کار کردن با سرمایه‌گذارهای خطر پذیر همدیگر را می‌شناختند.

فصل دهم: قوانین مافیا

در فرهنگ ایده‌ال، کارمندان شرکت وکار خود را دوست دارند، به طوری که مجبور نیستند بارها و بارها ساعت را چک کنند. اما نویسنده این سوال را با یک حسرت و اندوه می‌پرسد: چرا مهندسی را که صرفا برای دریافت پول بیشتر می‌خواهد  به گوگل برود را باید استخدام کنیم؟ پاسخ به این سوال، به شرکت شما بستگی دارد، اما حول دو موضوع می‌چرخد:

  1. تیم شما
  2. ماموریت شما

استخدام‌هایی عالی هستند که در آن افراد مایلند با ماموریت شما همسو باشند و از طرفی با همکاران و محیط سازمان، هماهنگی لازم را دارند. در چنین شرایطی، اعضای شرکت همانند مافیا، در جهت اهداف شرکت حرکت خواهند کرد.

جمله کلیدی این فصل: هیچ شرکتی فرهنگ ندارد، هر شرکتی یه فرهنگ است.

فصل یازدهم: اگر محصولی بسازید، چه کسانی آن را می‌خرند؟

از نظر نویسنده یک تصور و ذهنیت ضد فروش در سیلیکون ولی وجود دارد، در حالی که بازاریابی و تبلیغات در هر حالتی کمک کننده است و در هر فردی اثربخش است، حتی افرادی که به آن معتقد نیستند. در حقیقت، احتمالا فروش باید مهم‌تر از محصول باشد. فروش و توزیع می‌تواند مونوپلی ایجاد کند، اما یک محصول عالی بدون فروش قوی و توزیع مناسب، نمی‌تواند خودش را گسترش دهد.

فصل دوازدهم: انسان و ماشین

مناظره انسان در مقابل ماشین و یا حتی ماشین‌هایی که وظایف انسان‌ها را به عهده می‌گیرند، موضوعی احمقانه است. کامپیوترها مکمل انسان‌ها هستند، نه جایگزین آنها و بهترین شرکت‌ها با کارافرین‌هایی ساخته می‌شود که به آدم‌ها قدرت می‌دهند و نه اینکه شغل و وظایف را از آنها می‌گیرند.

فصل سیزدهم: سبز ببینید

در این فصل درباره شکست حباب تکنولوژی‌های سبز می‌گوید. از نظر او، هفت مورد در کسب و کار مهم است:

  • مهندسی: آیا می‌توان به جای بهبود، پیشرفت ایجاد کرد؟
  • زمان‌بندی: آیا اکنون زمان شروع کار شماست؟
  • مونوپلی یا انحصار: آیا شما با سهم بزرگی از بازار کوچک شروع می‌کنید؟
  • مردم: تیم مناسبی دارید؟
  • توزیع: راهی برای توزیع محصول خود دارید؟
  • ماندگاری: آیا بازار شما در 10 سال آینده قابل دفاع هست؟
  • راز: آیا فرصت‌های منحصربه فردی که دیگران نمی‌بینند را می‌بینید؟

داشتن پنج تا شش مورد از این موارد نیز می‌تواند به راه‌اندازی و پیشرفت کار شما، بسیار کمک کند. از نظر پیتل بهتر است از بازارهای کوچک شروع کنید، چرا که بازارهای بزرگ‌ معمولا رقابتی هستند. برای مثال فیس بوک ابتدا با هاروارد و سپس دانشگاه شروع کرد و بعد از آن جهانی شد.

فصل چهاردهم: پارادوکس موسس‌ها

تیل می‌گوید افراد موسس‌ متضاد چه تفاوت‌هایی را در شرکت ایجاد می‌کنند. از نظر او یک بنیانگذار می‌تواند چهره اصلی تمام شرکت باشد و علی‌رغم فن‌آوری مدرنی که در شرکت مهم است، مشابه پادشاهان زمان فئودال می‌تواند با روحیه و شخصیت خود برای شرکت انگیزه حرکت باشد و یا از شخصیت خود برای بازاریابی بیشتر استفاده کنند.

او در جمع‌بندی به این نکته اشاره می‌کند که ما به تکنولوژی‌های جدید برای داشتن و ساختن آینده بهتر نیاز داریم. هیچ گزینه دیگری امکان ندارد. چرا که منابع محدودند، رشد زیاد جمعیت انسانی وجود دارد و میزان تاب‌اوری زمین در حال کاهش است.

درباره نویسنده کتاب از صفر به یک

پیتر تیل (Peter Thiel) کارآفرین میلیاردر با ملیت آلمانی- آمریکایی است و حرفه اصلی این روزهای او، سرمایه‌گذاری روی استارتاپ‌های ارزشمند است و به همین علت به او سرمایه‌گذار خطرپذیر هم گفته می‌شود. او همچنین هم‌بنیانگذار شرکت مشهور PayPal، Palantir Technologies (یک شرکت تحلیل big data) و Funders Fund نیز هست. اولین سرمایه‌گذار فیس بوک هم بوده است.

تیل در سال 2014 در لیست Forbes Midas، رتبه 4 ثروتمندترین افراد در جهان را به خود اختصاص داد و ارزش خالص دارایی‌هایش، 2.2 میلیارد گزارش شد و در سال 2020 و در Forbes 400، رتبه 391 را با ارزش دارایی 2.1 میلیارد دلار به دست آورد.

کتاب‌هایی که تا به حال از او منتشر شده، صفر به یک، The Diversity Myth و Tools of Titans است.

معرفی ترجمه‌های کتاب

طبق نظرات خوانندگان ترجمه حسین راسی و خانم زینب عفتی از نشر شمشاد، نثر روان‌تری دارند، اما انتشارات زیادی این کتاب را ترجمه کرده است:

  • نشر نوین، ترجمه واسع علوی و راحله یوسف زاده، 192 صفحه
  • نشر شمشاد، ترجمه زینب عفتی. 251 صفحه
  • انتشارات هستان، ترجمه حسین راسی، 280 صفحه (قیمت این کتاب در این نشر، نسبت به دیگر انتشارات، بالاتر است)
  • انتشارات آموخته، ترجمه بهمن فروزنده، 208 صفحه
  • نشر میلکان، ترجمه میلاد بشیری، 176 صفحه
  • انتشارات معیار علم، ترجمه فرانک باجلان، 280 صفحه
  • سازمان فرهنگی فرا، ترجمه احمد عیسی خانی، 232 صفحه
  • ناشر در دانش بهمن، ترجمه شهرزاد بیات موحد، 227 صفحه

همچنین می‌توانید این کتاب را از فیدیبو، کتابراه و طاقچه نیز تهیه کنید.

سخن پایانی

در این مقاله تلاش شد، مروری کلی از هر یک از فصول کتاب ارائه شود و ترجمه‌هایی که در بازار کتاب وجود دارند، بررسی شود. اگر این کتاب را خوانده‌اید و یا مشغول خواندن آن هستید، می‌توانید نظرات خود را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید تا کمک بیشتری برای انتخاب کتاب باشد.

شبکه های اجتماعی: اشتراک گذاری در:

لینک به درسنامه‌های دیموندلب

مطالب زیر را حتما بخوانید
  • کتاب قلاب
    کتاب قلاب

    453 بازدید

  • معرفی کتاب کفش باز
    کتاب کفش باز

    513 بازدید

  • معرفی کتاب 17 اصل کار تیمی
    کتاب ۱۷ اصل کار تیمی

    523 بازدید

  • معرفی کتاب حقوق استارتاپ ها
    کتاب حقوق استارتاپ‌ها

    497 بازدید

  • معرفی کتاب اثر مرکب
    اثر مرکب؛ موفقیت‌تان را چندین برابر کنید!

    465 بازدید

نکسینولب جامع‌ترین بستر ارائه خدمات و آموزش‌های مرتبط با کارآفرینی و کسب و کار است. در نکسینولب شما می‌توانید به سادگی با برترین مدرسان و مشاوران کارآفرینی و کسب وکار در ارتباط باشید و یا از محتواهای آموزشی آن بهره‌مند شوید. در بخش ابزارها نیز قابلیت دسترسی به ابزارهای پایه و پیشرفته کسب و کار از مباحث استراتژیک تا ابزارهایی نظیر درگاه پرداخت و ... را خواهید داشت.

دسترسی سریع
مشاوران دوره‌های ویدئویی همکاران همکاران سازمانی
مقالات معرفی کتاب اخبار اکوسیستم

نکسینولب در شبکه های اجتماعی

تمامی حقوق این وبسایت برای نکسینولب محفوظ است

keyboard_arrow_up