کتاب حقوق استارتاپها

در دنیای امروز روزانه هزاران استارتاپ در سراسر جهان به دست جوانان نخبه و پرتلاش راهاندازی میشوند. این افراد در کنار اراده قوی و هوش بالای خود، تجربه بسیار کمی هم در رابطه با بازار و رقابت موجود در آن دارند. بهترین راه برای گذر از این چالش استفاده از تجربه فعالان حوزه کارآفرینی است. خدایار سعید وزیری و سحر سیدتفرشیها در کتاب حقوق استارتاپ ها سعی دارند تجربیات خود را در مورد ابعاد حقوقی راهاندازی کسبوکار به مخاطبان ارائه کنند. در این کتاب به مجموعه قوانین مرتبط با حوزه کارآفرینی و راهاندازی استارتاپ نیز اشاره شده است.
درباره نویسنده کتاب حقوق استارتاپها
این کتاب توسط خدایار سعید وزیری و سحر سیدتفرشیها گردآوری و تدوین شده است که هر دو علاوه بر برخورداری از سواد آکادمیک در زمینه حقوق، تجربه فعالیت در حوزه کارآفرینی را هم دارند. خدایار سعید وزیری با فوق لیسانس حقوق از دانشگاه علامه طباطبایی، تا به امروز نقش مشاور حقوقی را برای استارتاپهای مختلفی ایفا کرده است. او علاوه بر پنج سال سابقه مشاوره حقوقی در حوزه استارتاپ، سابقه همکاری با مرکز رشد دانشگاه علامه طباطبایی را نیز در کارنامه خود دارد. همه این تجربهها این کتاب را به یک منبع مناسب مطالعاتی برای کارآفرینان جوان ایرانی تبدیل کرده است. چرا که با تکیه بر تجربه این دو نفر و دانش آکادمیکی که دارند میتوان از چالشهای موجود در مسیر راهاندازی کسبوکار در ایران با خبر شد و برای تقابل با آنها برنامهریزی کرد.
چرا به خواندن کتاب حقوق استارتاپها نیاز داریم؟
همانطور که گفتیم کارآفرینان جوان برای تبدیل ایدههایشان به کسبوکارهای موفق با چالشهای بسیاری روبرو هستند که بخش بزرگی از چالشها مربوط به مسائل حقوقی است. این بیتجربگی میتواند بهترین ایدهها را هم با شکست روبرو کند. با مطالعه این کتاب میتوانید پیچیدگیهای حقوقی راهاندازی استارتاپ را درک کرده و با قوانین مرتبط با حوزه استارتاپ و کارآفرینی آشنا شوید. در مجموع این کتاب به شما کمک میکند چشماندازی از مسیر پیش روی خود بهعنوان یک کارآفرین به دست آورده و برای روبرو شدن با چالشهای احتمالی برنامهریزی کنید.
مطالعه این کتاب مناسب چه کسانی است؟
کارآفرینان جوان از همه بیشتر به مطالعه این کتاب نیاز دارند. چرا که اطلاعات مورد نیاز آنها در کتابهای تئوری قابل پیدا کردن نیست. رویکرد تجربی این کتاب به کارآفرینان نوپا کمک میکند مسیر حرکت آینده خود را بهتر شناخته و توسط موانع موجود در آن از نظر حقوقی شگفتزده نشوند.
علاوه بر ایدهپردازان و کارآفرینان جوان، تمام کسانی که به حوزه کارآفرینی علاقه دارند یا به صورت آکادمیک در این حوزه فعالیت میکنند نیز قادر خواهند بود از مطالب این کتاب بهره ببرند.
اطلاعات کتاب حقوق استارتاپها
این کتاب در سال ۱۳۹۷ با تیراژ محدود (۵۰ نسخه) توسط نشر خرسندی در ۲۰۸ صفحه و قطع وزیری به چاپ رسیده است. فهرست این کتاب عبارت است از:
- پیشگفتار و مقدمه
- بخش اول – چارچوب حقوقی
- بخش دوم – قراردادها
- بخش سوم – مالکیت معنوی
- بخش چهارم – حقوق کاربر
- بخش پنجم – قوانین مرتبط
- باب اول – مقررات عمومی
- باب دوم – دفاتر خدمات صدور گواهی الکترونیکی
- باب سوم – در قواعد مختلف
- باب چهارم – جرائم و مجازاتها
- باب پنجم – جبران خسارت
- باب ششم – متفرقه
سخن پایانی
کتاب «حقوق استارتاپ ها» منبعی مناسب برای کارآفرینان جوان است تا با قوانین مرتبط با راهاندازی کسبوکار آشنا شوند. در این کتاب که توسط دو کارشناس ارشد حقوق بینالملل با سابقه فعالیت در حوزه کارآفرینی نوشته شده است، ابتدا چارچوبهای حقوقی و قراردادهای مرتبط با استارتاپها مورد بررسی قرار میگیرند و در ادامه مسائلی مثل حفاظت از ایده (مالکیت معنوی)، حقوق کاربر و در انتها قوانین مرتبط با حوزه استارتاپی بررسی میشوند. این کتاب با یک رویکرد تجربی سعی دارد کارآفرینان جوان را با موانع و محدودیتهای احتمالی قانونی آشنا کند. برای تهیه این کتاب میتوانید به پلتفرمهای اینترنتی خرید کتاب مراجعه کنید.