
هر آنچه باید دربارۀ آنالیز رقبا بدانید
در بیان خبرگان
3- برای تحلیل رقبا روشهای مختلفی وجود دارد. یکی از آنها مدل پورتر است که به تحلیل یک صنعت میپردازد. در مدل پورتر تامینکنندگان، خریداران، تازهواردها، رقبای فعلی و انتخابهای جایگزین وجود دارند. در شرایطی که انتخابهای جایگزین زیادی در اختیار مشتری نباشد؛ قدرت کسانی که آن بازار فعالیت میکنند بیشتر خواهد بود. در شرایطی که رقبای بزرگی وجود دارند رقابت بیشتر است. به این شرایط اصطلاحا میگویند: اقیانوس قرمز است. حالا در بازارهایی که رقابت بیشتر است میشود بخشی از بازار را پیدا کرد که رقابت آن جا کمتر باشد، که به آن اصطلاحا اقیانوس آبی گفته میشود.
سوالات متداول
چه سازمانهایی رقیب به حساب میآیند؟
رقیبان را میتوان از دامنه محصولاتی که ارائه میدهند شناخت. اگر دامنه محصولات یک کسبوکار با کسبوکار شما تداخل دارد، آن کسبوکار میتواند رقیب شما باشد. علاوه بر این میتوان رقبا را از روی اشتراک بازار هدف شناخت.
چرا آنالیز رقیبان مهم است؟
به جز تعداد محدودی بازار انحصاری، در سایر بازارهای امروزی رقابت با شدت بسیار زیادی در جریان است. در این بازارها تعداد زیادی عرضهکننده محصول را با کیفیت و قیمت مشابه به خریداران ارائه میدهند؛ در نتیجه بدون شناخت آنها و جایگاهی که در رقابت فعلی دارند، پیروزی در این رقابت ممکن نخواهد بود.
چه شاخصهایی برای تحلیل رقبا از منظر کارآفرینی وجود دارد؟
شاخصهای تحلیل رقبا از منظر کارآفرینی عبارتند از: نسبت فعلی، بازده دارایی (ROI)، نسبت گردش مالی و نسبت بدهی.
تحلیل رقبا چه مراحلی دارد؟
قبل از هر چیز باید فضای کلی رقابت یا بازار مورد نظر را با تمام بازیگران آن شناخت. در ادامه باید انواع رقیبان (مستقیم، غیرمستقیم، جایگزین، بالقوه و رقبای آینده) را به تفکیک شناخته و سپس روشهای کاری و رقابتی هر کدام را مورد بررسی قرار داد. برای بررسی رقیبان در کارآفرینی ابزار و روشهای مختلفی وجود دارد که در متن به توضیح آنها پرداختهایم.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
کیارش عباس زاده
موسس و مدیرعامل