
شناسایی نیاز مشتری؛ یک گام فراتر از رقبا
در بیان خبرگان
برای درک عمیقتر از موضوع نیاز بازار، قطعا میتوان به جمله طلایی فیلیپ کاتلر پدر علم بازاریابی نوین اشاره کرد : بازاریابی یعنی ترکیب علم و هنر مکاشفه، تولیدو ارائه ارزش ها برای ارضای نیازهای بازار هدف
روشهای مختلفی برای شناخت نیاز مشتری وجود دارد. روشهای تحقیق به دو صورت کمی و کیفی هستند. بر اساس اینکه ما چه نوع نیاز و مشتری را میخواهیم بیشتر بشناسیم باید روش و نمونهگیری متناسب با آنها را انتخاب کنیم. یکی از روشهایی که خیلی راحت میتواند استفاده شود روش مشاهده است. شما به یک فروشگاه میروید و مشاهده میکنید مردم چه کالاهایی میخرند.
سوالات متداول
نیاز مشتری چیست؟
نیاز حس آگاهانه محرومیت است که انگیزه عمل را در فرد ایجاد میکند. چرا که رفع آن با احساس رضایت همراه خواهد بود.
نیازهای مشتریان چه انواعی دارد؟
نیازهای انسان به طور کلی یا از جسم ریشه میگیرند یا از ذهن. نیازهای جسمی مثل گرسنگی، تشنگی یا احساس سرما، به راحتی قابل شناسایی خواهد بود اما چالش اصلی کسبوکارهای امروزی، درک نیازهای روانشناختی مشتریان است.
چرا کسبوکارها باید نیاز مشتریان خود را بشناسند؟
نیاز نوعی حس محرومیت است که انسان را به تلاش وادار میکند. با شناخت نیاز مشتریان و ارائه محصولات و خدمات مناسب برای رفع آنها، میتوان رضایت مشتریان فعلی را جلب کرده و مشتریان جدیدی را هم در کنار آنها جذب کرد.
نیازهای مشتریان از چه راههایی قابل شناسایی است؟
کسبوکارهای مختلف دنیا برای شناخت نیازهای مشتری از روشهای خلاقانه و متفاوتی استفاده میکنند. اما به طور کلی سه راه برای شناخت نیاز مشتریان وجود دارد: پرسش مستقیم از مشتریان، بررسی بازخوردهای مشتریان به محصول یا خدمت و همچنین بررسی رقبا.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
شراگیم مرادی
موسس و مدیرعامل