
همه چیز درباره کارآفرینی که باید بدانید
در بیان خبرگان
«کارآفرینی» در عالیترین حالت یک طرز فکر است، وقتی فرد به مرحلهای برسد که بتواند سریع به تغییرات واکنش نشان دهد و بیشترین ارزش را برای همنوعان خود خلق کند، اما نکتهای که معمولا در بحث کارآفرینی و در سخنرانی های «انگیزشی» مورد بیتوجهی قرار میگیرد، بحث قدرت ریسک و تابآوری افراد در مقابل مشکلات است، مسأله ای که در بحث کارآفرینی بسیار مهم است، چراکه شروع یک کسبوکار جدید تا مدتها مشکلات زیادی را برای افراد کارآفرین به بار میآورد، به همین جهت تابآوری افراد در مقابل مشکلات یکی از ملاکهای اصلی برای رسیدن به موفقیت در این بحث است.
سوالات متداول
کارآفرینی چیست و کارآفرین کیست؟
کارآفرین فردی خلاق و ایدهپرداز است که برای به ثمر نشاندن ایده خود و ایجاد مشاغل جدید، ریسکهای مختلفی را تحمل میکند و مسئولیت شکست سازمان ایجاد شده را بهعهده دارد. واژه کارآفرینی ریشهای فرانسوی داشته (entreprendre) و معنی اصلی آن متعهد شدن است. چرا که کارآفرین برای نتیجه گرفتن از ایده خود متعهد میشود ریسکها و مسئولیتهای مربوطه را بپذیرد.
کارآفرینی چه انواعی دارد؟
به طور کلی کارآفرینی سه نوع دارد. نوع اول کارآفرینی در کسبوکارهای کوچک و معمولا خانوادگی است که در اکثر موارد به کار در مقیاس کم و سود پایین بسنده میکنند. نوع دوم کارآفرینی در کسبوکارهای بزرگ بوده و به ارائه محصولات جدید، تغییر در شکل کسبوکار یا گسترش طولی و عرضی سازمان منجر میشود. نوع سوم کارآفرینی اجتماعی یا عامالمنفعه است که با هدف تبدیل دنیا به جایی بهتر برای زندگی انجام میپذیرد.
چه عواملی روی رونق کارآفرینی در یک جامعه تاثیر میگذارد؟
در درجه اول وجود استعداد و توانایی مدیریت در افراد اهمیت دارد. اما این افراد مستعد برای اینکه انگیزه فعالیت در زمینه کارآفرینی را پیدا کنند به فراهم بودن زیرساختها و شرایط کارآفرینی در جامعه خود نیاز دارند. شرایطی مثل اقتصاد سالم و پویا، در دسترس بودن نیروی کار با قیمت مناسب، وجود مواد خام و زیرساختهایی مثل اینترنت برای کارآفرینان دیجیتال.
کارآفرینی چه تاثیری بر اقتصاد جامعه دارد؟
کارآفرینی و اقتصاد یک رابطه دوطرفه دارند و پیشرفت هر کدام در یک جامعه باعث پیشرفت دیگری میشود. یعنی اقتصاد خوب بستر کارآفرینی خوب بوده و کارآفرینی خوب باعث رشد اقتصاد خواهد شد. جا افتادن فرهنگ کارآفرینی در یک جامعه یعنی ظهور کسبوکارهای جدید با مدیران جوان و باانگیزه که این اتفاق باعث پویایی فضای رقابتی کسبوکارها میشود.
نظرات
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
محسن هاشمی
2022/03/30
سلام ممنونم از مطالب خوب شما…من به عنوان یک جوان که در مسیر کارافرینی قدم گذاشته ام و با چالش های زیادی روبرو شده ام تمام مطالب این درسنامه را قبول دارم و دوباره برای هموار تر شدن مسیر کارافرینی خودم از انها استفاده خواهم نمود .ممنونم از زحمات شما