محصولات

آموزش

مشاوره

ابزارها

جذب سرمایه و حمایت

  • درسنامه‌ها
  • بلاگ
  • درباره ما
  • تماس با ما
 

ورود کاربر

perm_identity

lock_open

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

هنوز عضو نشده اید؟ عضویت در سایت

ورود همکاران

  • دسته ها
    • آموزش کارآفرینی
    • آموزش استارتاپ
    • حقوق استارتاپ‌ها
    • مبانی مالی
    • توسعه فردی
    • تیم و کار تیمی
    • جذب سرمایه
  • بلاگ
    • اخبار اکوسیستم
    • معرفی کتاب
    • مقاله
  • درسنامه‌ها
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • جذب سرمایه
نکسینولب
ورود و ثبت نام

رویداد مسیر درست کارآفرین شدن برگزار شد

access_time2020/12/15
perm_identity ارسال شده توسط وحیده رجبی
folder_open اخبار اکوسیستم
visibility 897 بازدید

در مسیر درست کارآفرین شدن

پنل گفت‌وگوی «مسیر درست کارآفرین شدن» توسط دیموندلب در تاریخ ۶ آذرماه ۱۳۹۹ از ساعت ۱۰ الی 13 به صورت آنلاین از طریق پلتفرم ایسمینار برگزار شد.

همواره سوالی که ذهن علاقه‌مندان به کارآفرینی را درگیر می‌کند این است که کدام موسسه یا نهاد، آموزش‌های استاندارد و منظم را در زمینه کارآفرینی ارائه می‌دهد؟ متولی آموزش کارآفرینی کشور چه کسی است؟ برای دریافت آموزش‌های درست و استاندارد به چه نهادهای دولتی باید مراجعه کرد؟! مراکز رشد؟ شتابدهنده‌ها یا غیره؟ دلیل این همه تفاوت در استانداردها و مسیرهای پیشنهادی آموزش کارآفرینی چیست؟ هر کدام از مجموعه‌های ذکر شده فوق در چه مرحله‌ای و چطور به رشد اکوسیستم کارآفرینی کشور کمک می‌کنند و رسالت هریک از آن‌ها دقیقا چیست؟ در این پنل به تمامی این سوالات پاسخ داده شد.
آموزش کارآفرینی امروز به یکی از مهم‌ترین و گسترده‌ترین فعالیت‌ها در دانشگاه‌ها تبدیل شده است. می‌پرسید چرا؟ باید به این مسئله توجه داشت که کارآفرینی در حمایت از جوانان برای تأمین آینده اقتصادی‌شان و ایجاد فرصت‌های جدید برای کسب‌وکار؛ نقش مهمی را ایفا می‌کند. از طرفی این مهارت‌ها ذاتی نیستند؛ بلکه کاملا آموختنی هستند و البته روش آموختن آن‌ها نیز به همان اندازه مهم است. بسیاری از مراکز آموزشی از جمله نهادهای آموزش عالی در ایران دوره‌های آموزشی متنوعی در جهت توسعه کارآفرینی برای دانشجویان برگزار کرده‌اند. اما به نظر می‌رسد متاسفانه نتایج این دوره‌ها با انتظارات ذینفعان همخوانی لازم را نداشته است.

از طرفی؛ مؤسسات آموزشی دیگر، جهت بهبود وضعیت آموزش‌های ارائه شده نیازمند شناسایی موانع و چالش‌های پیش روی آموزش کارآفرینی هستند و از آنجایی که هیچ مرجع معتبر، استاندارد و با سابقه‌ای در این زمینه، به ویژه آموزش راه‌اندازی استارتاپ در کشور وجود ندارد، شاید بتوان با برگزاری رویداد‌های مختلف گامی در راستای بهبود فرآیندهای آموزش کارآفرینی کشور برداشت.

پنل (مسیر درست کارآفرین شدن) نیز در راستای همین مشکلات و پاسخ به تمامی این سوالات برگزار شد. این پنل به مناسبت هفته کارآفرینی، با حضور پیمان فخاریان (مدیرعامل یکتانت) به‌عنوان نماینده کارآفرینان، زهرا محمدهاشمی (معاون مدیرکل معاونت ریاست) به‌عنوان نماینده سیاست‌گذاران، حامد مقتدری (رئیس مرکز رشد دانشگاه الزهرا) به عنوان نماینده مراکز رشد، امین ربانیان(مدیرعامل دیموندلب) به‌عنوان نماینده شتابدهنده‌ها و محمد کرمانی (مدیر فضای کار اشتراکی آبی سفید اصفهان) به‌عنوان نماینده فضاهای کار اشتراکی، با حضور آرش سروری (برنامه‌ساز فناورانه) به عنوان مدیر پنل برگزار شد.

در این رویداد ابتدا پیمان فخاریان، هم‌بنیان‌گذار یکتانت به نمایندگی از کارآفرینان دغدغه‌های خود را در خصوص چالش‌های ذکر شده بیان کرد. او درباره پیدا کردن هم تیمی و هم‌بنیان‌گذار برای یک استارتاپ گفت که اعتماد و کامل کردن دانش یکدیگر، از مهم‌ترین موارد بود. همچنین از اشتباهات و چالش‌هایی که وجود دارد صحبت کرد و در آخر نقش دیموند در این عرصه را ارزشمند شمرد و گفت: «نقش تجربه در این کار بسیار مهم است و راه‌اندازی یک کسب‌وکار بدون داشتن حداقل تجربه، کار اشتباهی است چرا که ریسک بسیار بالایی دارد و ممکن است با شکست مواجه شود.

پس از آن، یک پنل با حضور خانم دکتر زهرا محمدهاشمی، امین ربانیان، محمد کرمانی، دکتر حامد مقتدری برگزار شد. مدیر پنل آرش سروری، پس از بیان دغدغه‌ها از هر یک از اعضا در خصوص چالش‌های آموزش پرسید. امین ربانیان در خصوص فعالیت‌های دپارتمان آموزش شتابدهنده دیموند گفت: «تا امروز ۴۰۰۰ ایده به شتابدهنده دیموند ارائه شده که ۳۶۰ عدد از آن‌ها در کمپ‌های مختلف سرتاسر ایران مستقر شدند و روی ۲۷ مورد از آن‌ها سرمایه‌گذاری انجام شده است. اوبار، آچاره، کادرو، کارت‌کراد، نواک و … نمونه‌ای از این سرمایه‌گذاری‌ها هستند. دپارتمان آموزش دیموند (دیموندلب) به صورت متمرکز به آموزش استاندارد و با کیفیت هر آنچه یک فرد برای کارآفرینی نیاز دارد، پرداخته است که این آموزش‌ها در هشت دسته کلی جای گرفته‌اند. به‌علاوه ویدئوهای آموزشی و کمپ‌های حضوری و آنلاین نیز تماما در بستر این هشت دسته جلو میرود.» ربانیان ادامه داد: «آموزش‌های غیراستاندارد این حوزه و ضرورت ایجاد آموزش‌های استاندارد و صحیح گفت. او معقتد است برای کارآفرینی محدودیت و چارچوب خاصی وجود ندارد اما آموزش‌ها باید به درستی انجام شود.»

دکتر محمدهاشمی در ارتباط با آموزش‌های کارآفرینی و تقسیم بندی آن به دو نوع رسمی و غیررسمی اشاره کرد که متولی آموزش‌های رسمی آموزش و پرورش و غیررسمی‌ها سازمان‌های فنی حرفه‌ای هستند اما او آموزش‌هایی که در اکوسیستم باشد و با تجربه گره خورده باشد را موفق‌تر و تاثیر آموزش‌های غیررسمی را موثرتر دانست. او افزود: «جنس آموزشی که در مراکز رشد انجام می‌شود آموزش متفاوت و موثرتری است. معاونت علمی متمرکز در بحث آموزش نیست و اگر اکوسیستم نوآوری و اکوسیستم کارآفرینی را در نظر بگیریم باید بگوئیم که رویکرد معاونت در دو راستا انجام می‌شود. یکی حمایت از زیرساخت کارآفرینی که ما سعی داریم آن را برای شکل‌گیری استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای فراهم کنیم؛ در اینجا یک حمایت مالی با هدف راه‌اندازی یک مرکز نوآوری انجام می‌شود و جنبه دوم حمایت، به سمت توانمندسازی استارتاپ‌ها می‌رود و اگر ایده‌ای نوآور باشد تسهیلات به آن واحد فناور داده می‌شود.»

محمد کرمانی نیز پس از توضیحاتی در مورد راه‌اندازی فضای کار اشتراکی آبی سفید گفت: «اتفاقات و ارتباطات خوب و موثری در فضاهای کار اشتراکی اتفاق می‌افتد.»

دکتر مقتدری هم درباره بودجه این مرکز و برنامه‌ریزی برای آن صحبت کرد و افزود: «آموزش‌های موجود در اکوسیستم انگیزه محور است نه مهارت محور! در هر فصل بین ۳۰ الی ۴۰ تیم برای شتابدهی به مرکز رشد ما مراجعه می‌کنند که به دلیل محدودیت فضا، مرکز فقط ۲ یا ۳ تیم را پذیرش می‌کند. از طرفی حضور در این عرصه را موثر دانست چرا که در این بین افراد مستعد بسیاری برای ورود به دنیای کار حضور دارند.»

در پایان رویداد مسیر درست کارآفرین شدن نیز عرفان عزیزپور از تیم صد استارتاپ به نمایندگی از سرمایه‌گذاران ضمن معرفی خدمات صد استارتاپ توصیه‌هایی برای تیم‌های استارتاپی ارائه کرد.

شرکت‌کنندگان رویداد در مسیر درست کارآفرین شدن

دیموندلب به شرکت‌کنندگان رویداد این امکان را داده بود که پس از ثبت نام و شرکت در پنل در صورت داشتن ایده، آن را در شتابدهنده دیموند ثبت کنند و خارج از نوبت ارزیابی شوند.

152 نفر در این رویداد ثبت نام کردند که تعداد 60 نفر از آن‌ها ایده خود را برای ارزیابی و شتابدهی آنلاین در دیموند ثبت کردند. دیموند با همکاری دیموندلب پس از ارزیابی 2 ایده را برای شتابدهی آنلاین انتخاب کرد.

شبکه های اجتماعی: اشتراک گذاری در:

لینک به درسنامه‌های دیموندلب

مطالب زیر را حتما بخوانید
  • برگزاری اولین نمایشگاه مجازی فناوری اطلاعات ایران در بهمن ماه
    برگزاری اولین نمایشگاه مجازی فناوری اطلاعات ایران در بهمن ماه

    625 بازدید

  • حضور استارتاپ پاکلین در رویداد استارتاپی سیداستارز ۲۰۲۰ به عنوان نماینده ایران
    حضور استارتاپ پاکلین در رویداد استارتاپی سیداستارز ۲۰۲۰ به عنوان نماینده ایران

    602 بازدید

  • اسنپ و ایرانسل‌لبز در این مرکز نوآوری ایرانسل در کنار هم خواهند بود
    اسنپ و ایرانسل‌لبز در این مرکز نوآوری ایرانسل در کنار هم خواهند بود

    789 بازدید

  • ساخت شهرک نوآوری و استارتاپی در حوزه کشاورزی
    ساخت شهرک نوآوری و استارتاپی در حوزه کشاورزی

    732 بازدید

  • دورکاری کارمندان مایکروسافت دائمی شد

    937 بازدید

نکسینولب جامع‌ترین بستر ارائه خدمات و آموزش‌های مرتبط با کارآفرینی و کسب و کار است. در نکسینولب شما می‌توانید به سادگی با برترین مدرسان و مشاوران کارآفرینی و کسب وکار در ارتباط باشید و یا از محتواهای آموزشی آن بهره‌مند شوید. در بخش ابزارها نیز قابلیت دسترسی به ابزارهای پایه و پیشرفته کسب و کار از مباحث استراتژیک تا ابزارهایی نظیر درگاه پرداخت و ... را خواهید داشت.

دسترسی سریع
مشاوران دوره‌های ویدئویی همکاران همکاران سازمانی
مقالات معرفی کتاب اخبار اکوسیستم

نکسینولب در شبکه های اجتماعی

تمامی حقوق این وبسایت برای نکسینولب محفوظ است

keyboard_arrow_up