روشهای خلاقانه آموزش کارآفرینی در اروپا

متاسفانه یکی از مشکلات رایج در اکثر جوامع بشری، نداشتن روحیه ریسک پذیری و عدم آشنایی یا کارآفرینی و علم شروع کسب و کار است. در اکثر جوامع کودکان از همان دوران کودکی مهارت خلاقیت و ایجاد نواوری را آموزش نمیبینند و از سوی دولتها هم برنامهای جامع در جهت اموزش علم کارافرینی در جامعه پای گزاری نمیشود.
در نتیجه، ناآشنایی با شیوهها و فوتوفن راهاندازی کسبوکار های شخصی و از طرفی هم دولتها و ساختار معیوبی که به اندک افرادی که طالب کارآفرینی و ایجاد کسبوکار شخصیهستند،
اجازه راهاندازی آن را نمیدهند، از اصلیترین عواملی است که مانع بزرگ پا نگرفتن کسبوکارهای شخصی و مستقل است. و همچنین انتظارمردم از دولت برای اشتغال در نهادهای دولتی را به شدت بالابرده است.
تربیت کارآفرین
متاسفانه سیستم اموزشی و تربیتی در اکثر مواقع کودکانی کارمند تربیت میکند!
کودکانی که از همان ابتدای تحصیل به امید استخدامی در شرکت یا سازمان و از همه پرطرفدارتر در مراکز دولتی، اقدام به تحصیل و انتخاب رشته میکنند. و این مدل تربیت در سرارسر جهان همه گیر است و مختص جامعه خاصی نیست. برای مثال؛ ظاهرا در کشورهای اروپایی بیمیلی به کارآفرینی، مقولهای رایج است؛ تنها یک سوم اروپاییها دوست دارند کارآفرین بشوند در حالیکه نیمی از آمریکاییها یا چینیها از کودکی این رویا را در سر میپرورانند.
قدم به قدم درمان بیمیلی به کارآفرینی
بهترین روش برای درمان یک مشکل یافتن علت ایجاد ان مشکل است. برای درمان بیمیلی به کارافرینی اولین قدم بررسی اشنایی با علم کارافرینی یا عدم اشنایی ان است. آمارها نشانمیدهد احتمال اینکه کسانی که از کودکی با کارآفرینی و فوتوفن آن آشنا میشوند، در آینده کارآفرین بشوند، پنج برابر بیشتر از افراد آموزش ندیده است.
به همین خاطر دولتهای اروپایی برای افزایش تمایل به کارآفرینی، برنامهها و روشهای متنوعی را درپیش گرفتهاند.
دو روش خلاقانه در مسیر آموزش کارآفرینی
از آن جهت که پاداش و جایزه یکی از روشهای انگیزهدهی به افراد است ؛ یکی از این روشها، تعیین جایزهای به نام “جوایز ترویج کارآفرینی” در اروپا است که به برنامهها و پروژههای ابتکاری تعلق میگیرد. این برنامهها باید کارآفرینی و تأسیس شرکتهای کوچک را در سطح محلی، ملی، یا منطقهای ترویج کنند.
یکی دیگه از روش های موثر تاسیس دهکده ای به نام کرافرینی درشهر “تارتو” دومین شهر بزرگ استونی ” است.
دهکده کارآفرینی یک سال پیش ساخته شده و در حال حاضر حدود ۲۵۰۰ دانش آموز و معلم در آن مشغول
به فعالیت هستند. در این دهکده به کودکان و نوجوانان پنج تا هجده ساله حین بازی، فوتوفن کارآفرینی را آموزش میدهند. و تشویقشان میکنند در آینده برای خودشان کسبوکاری راه بیندازند.
ریتر تونسی”، معلم تاریخ و مدیر دبستانی در این باره میگوید “کودکان حین بازی، مهارتهای کار گروهی و مهارتهای ارتباطی را میآموزند و یاد میگیرند که پول چگونه در زندگی روزمره دستبهدست میشود. متاسفانه این چیزها را در مدارس به آنها یاد نمیدهیم”.
این دهکده فقط به هدف اموزش به کودکان تاسیس نشده است و در کنار کودکان، معلمان و استادان آنها هم از آموزشهای در حوزه کارافرینی و علم کسب و کار های نوپا استفاده میکنند و سپس تجربههای خود را با کودکان به اشتراک میگذارند.
به نقل از مثل ماریس که معلم هنر و کاردستی است.
او میگوید”پس از گذراندن این دوره، ایده جدیدی به ذهنم رسیده است و میخواهم یک هفته را به کارآفرینی اختصاص بدهم و به شاگردان کلاسم هم پیشنهاد کنم به دهکده کارآفرینی سر بزنند”.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
رویداد مسیر درست کارآفرین شدن برگزار شد
1.13k بازدید
-
برگزاری اولین نمایشگاه مجازی فناوری اطلاعات ایران در بهمن ماه
724 بازدید
-
حضور استارتاپ پاکلین در رویداد استارتاپی سیداستارز ۲۰۲۰ به عنوان نماینده ایران
704 بازدید
-
اسنپ و ایرانسللبز در این مرکز نوآوری ایرانسل در کنار هم خواهند بود
932 بازدید
-
ساخت شهرک نوآوری و استارتاپی در حوزه کشاورزی
851 بازدید