مسئولیت دانشگاهها در پرورش کارآفرین

عمدهترین مسئله ای که باعث رشد و توسعه اقتصادی میشود، تغییر در کیفیت آموزش و توجه به کیفیت نیروی انسانی است. اگر میخواهیم بحث کارآفرینی را در کشور جدی بگیریم، باید نظام آموزشی ما به سمتی برود که نیروهای با شهامت و شجاع در تصمیمگیری، پرورش دهد.
اگر قرار است اقتصاد موفقی داشتهباشیم به نظر می رسد باید کارآفرینی در کشور بیشتر مورد توجه قرار گیرد. ولی متاسفانه چه در سطح سیاستگذاری و چه در قلمرور پژوهشی– آموزشی، کار منظم و حساب شده ای در زمینه کارآفرینی انجام نشدهاست. لذا توقع بیجایی است که از فارغ التحصیلان دانشگاهی یا مراکز فنی و حرفه ای انتظار داشته باشیم، کسب و کار و فعالیت سازنده ای را تدارک ببینند.
جایگاه اساتید در آموزش کارآفرینی
در راستای مسئله مهم آموزش کارآفرینی در دانشگاه در «بیستودومین همایش ملی دولت، دانشگاه و صنعت» که به صورت مجازی و همزمان در شیراز و در تهران برگزار شد، حبیب شریف؛ رییس بنیاد نخبگان فارس گفت: تعامل دانشگاه و جامعه در گرو وجود نسبت معنادار بین تولید علم و ایجاد بهبود و ارتقای زیست اجتماعی عالمانه و متعهدانه است.
وی افزود: دانشگاه باید در حیات اجتماعی سهم و نقش داشته باشد و تولیدات علمی و پژوهشی دانشگاهها باید معطوف به مسائل و مشکلات جامعه در حال و آینده باشد.
رییس بنیاد نخبگان فارس با شمردن بعضی از اجزای اکوسیستم کارآفرینی، ادامه داد: رسالت دانشگاهها کمک به ایجاد فرهنگ کارآفرینی در سطوح مختلف جامعه اعم از آموزشوپرورش و آموزش عالی است. فرهنگسازی، ترویج و تربیت نیرویانسانی مستعد برای ورود به عرصههای نو ارزشآفرینی، حداقل توقع جامعه از اساتید دانشگاه است.
شریف تصریح کرد: در این رهگذر شناسایی و هدایت استعدادهای برتر در بین مخاطبان دانشآموزی و مهیا کردن آنان برای ورود به این اکوسیستم زمانی عملیاتی میشود که مربیان آموزشوپرورش، آموزشهای لازم را کسب کنند. این مهم یکی از رسالتهای اصلی دانشگاهیان است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: توجه ویژه به تحولات روز دنیا در حوزه علم و فناوری، ایجاد دانشگاههای نسل سوم و چهارم و انقلاب صنعتی چهارم از محورهای مهم و تاثیرگذار در این رویکرد بود.
چالشهای کارآفرینی
پیرو این خبر میتوان به چند از چالشهای آموزش کارآفرینی در کشور نگاهی انداخت؛
برخی از چالشهای آموزش کارآفرینی:
- چالش در ایجاد مترولوژی های تحقیق برای اندازه گیری اثر بخشی کارآفرینی.
- چالش در محتوا و شیوههای آموزش کارآفرینی.
- چالش در کیفیت مدرسان کارآفرینی.
- چالش در پذیرش آموزش کارآفرینی در دانشکدهها نسبت به کسب و کار.
- چالش در ایجاد یک پیکره عمومی و مشترک در زمینه دانشی مختلف.
- چالش در اثر بخشی روشهای آموزشی.
- چالش در نیازهای یادگیری کارآفرینانی که در حال کار هستند، متناسب با دوره زندگی کسب و کاری که هماکنون در آن به سر میبرند.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
رویداد مسیر درست کارآفرین شدن برگزار شد
1.21k بازدید
-
برگزاری اولین نمایشگاه مجازی فناوری اطلاعات ایران در بهمن ماه
759 بازدید
-
حضور استارتاپ پاکلین در رویداد استارتاپی سیداستارز ۲۰۲۰ به عنوان نماینده ایران
730 بازدید
-
اسنپ و ایرانسللبز در این مرکز نوآوری ایرانسل در کنار هم خواهند بود
965 بازدید
-
ساخت شهرک نوآوری و استارتاپی در حوزه کشاورزی
882 بازدید