منتورها و اساتید
استارتاپ‌ها چه زمانی برای جذب سرمایه اقدام کنند؟

استارتاپ‌ها چه زمانی برای جذب سرمایه اقدام کنند؟

استارتاپ‌ها چه زمانی برای جذب سرمایه اقدام کنند؟

وقتی در مورد استارتاپ‌‌ها صحبت می‌کنیم، همه به کار و تلاش زیاد، همکاری و کار تیمی اشاره می‌کنند. اما یک استارتاپ و به طور کلی هر کسب‌وکاری به سرمایه و جذب سرمایه احتیاج دارد. در این مقاله سعی می‌کنیم به سوال‌های شما در مورد جذب سرمایه و زمان جذب سرمایه پاسخ دهیم و زمان مناسب جذب سرمایه را معرفی کنیم.

بهترین زمان جذب سرمایه چه زمانی است؟

برای شناسایی بهترین زمان جذب سرمایه خودتان را در جایگاه سرمایه‌گذار بگذارید. سرمایه‌گذارها می‌خواهند بخش زیادی از پولشان را در ایده، کسب‌وکار و استارتاپ شما خرج کنند، پس باید آن‌ها را متقاعد کنید.

گرچه برخی از سرمایه‌گذار فقط برای شهرت و ایفای نقشی در فضای استارتاپی اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند، ولی بیشتر سرمایه‌گذارها کسب‌وکار شما و جزئیات آن را به دقت بررسی می‌کنند. بنابراین توصیه می‌شود که بعد از ارائه MVP (حداقل محصول پذیرفتنی)، اجرای آزمون‌های ابتدایی و جذب مشتری، جذب سرمایه را انجام دهید.

برخی از کسب‌وکارها در مرحله ایده و قبل از ورود به بازار اقدام به جذب سرمایه می‌کنند. فراموش نکنید که در این مرحله ریسک زیادی وجود دارد و استارتاپ شما هیچ ارزشی ندارد. بنابراین سرمایه‌گذار نمی‌تواند خطر کند و بدون شناختی از بازار محصول و آینده ایدۀ شما سرمایه‌گذاری کند.

پله اول جذب سرمایه کجاست؟

پله اول جذب سرمایه مشخص‌کردن اهداف است. معمولا اهداف جذب سرمایه در طرح کسب‌وکار یا ارائه اسلایدی (Pitch deck) سرمایه‌گذار به صورت مکتوب ارائه می‌شود. این ابزارها نقشه راه استارتاپ را مشخص کرده و به شما کمک می‌کنند تا در مسیر درستی گام بردارید.

بنابراین اهداف جذب سرمایه را مشخص کنید. سرمایه‌گذارها با استفاده از این اسناد و مدارک دقیقا متوجه می‌شوند که سرمایه‌شان برای چه چیزی خرج می‌شود. به سرمایه‌گذارها نشان دهید که سرمایه‌شان چگونه باعث موفقیت کسب‌وکار شما می‌شود. فراموش نکنید که موفق‌ترین استارتاپ‌ها هنگام تخصیص منابع تا حد امکان جزئی عمل می‌کنند.

در مرحله اول بودجه‌ را مشخص کنید. تخمین دقیق بودجه یکی از سخت‌ترین کارها در بحث جذب سرمایه است. این کار برای استارتاپ‌های زود هنگام سخت‌تر است، چون اطلاعات کافی برای پیش‌بینی بودجه ندارند. برای تخمین دقیق سرمایه موردنیاز، هزینه‌های استارتاپ را مشخص کنید. این هزینه‌ها ابزار موردنیاز، منابع انسانی، مسائل حقوقی و خرج‌های بازاریابی هستند.

هزینه تجهیزات و ابزار با توجه به نوع کسب‌وکار شما متفاوت است و معمولا یکی از بیشترین هزینه‌های ماهانه را به خود اختصاص می‌دهد. هزینه کامپیوترها، سرور و هزینه‌ تجهیزات فنی در زیر مجموعه هزینه تجهیزات قرار می‌گیرند.

هزینه منابع انسانی 25 درصد از درآمد استارتاپ است و هزینه‌های مربوط به استخدام، آموزش و سود را دربرمی‌گیرد.

معمولا هزینه‌‌های حقوقی کسب‌وکار درنظر گرفته نمی‌شود. برای اینکه بتوانید هزینه‌های حقوقی را در سرمایه موردنیاز استارتاپ لحاظ کنید، هزینه‌های محافظت حقوقی از کمینه محصول پذیرفتنی را درنظر بگیرید.

هزینه‌ قراردادهای حقوقی و جلسه‌های مشاوره با وکیل هم در این هزینه‌ها محاسبه می‌شود. هزینه بازاریابی هم شامل شبکه‌های اجتماعی، توسعه وب‌سایت و تبلیغات است. فراموش نکنید که بازاریابی جزو جدانشدنی هر کسب‌وکار است و در موفقیت همیشگی کسب‌وکارتان تاثیر دارد. بنابراین هزینه‌های بازاریابی همواره بخشی از سرمایه شما را به خود اختصاص می‌دهند.

نوابغ کسب‌وکار در مورد جذب سرمایه چه می‌گویند؟

هیچ چیز لذت‌بخش و سرگرم‌کننده‌ای در جذب سرمایه وجود ندارد»، اما در مقابل چیز ترسناکی هم نیست.

ویل چروتر – مدیرعامل و بنیان‌گذار وب‌سایت استارتاپ

جذب سرمایه همیشه سخت‌تر از حد تصور شما است و همواره بیشتر از زمان مورد انتظار طول می‌کشد، بنابراین با برنامه‌ریزی سراغ جذب سرمایه بروید

ریچارد هوراچ – سرمایه‌گذار خطرپذیر و نویسنده

هنگام جذب سرمایه باید از این دید به ماجرا نگاه کنید: اگر پیش‌بینی‌ها درست از آب درنیاید چه می‌شود؟

بن هوروویتز – سرمایه‌گذار معروف آمریکایی

کتاب هنر جذب سرمایه

معروف‌ترین کتاب در خصوص جذب سرمایه، کتاب هنر جذب سرمایه برای استارتاپ‌ها نوشتۀ آلخاندو کرمدس است. این کتاب تامین مالی استارتاپ‌ها را از زوایای مختلفی توضیح می‌دهد و مهارت‌های لازم برای جذب سرمایه را به شما یاد می‌دهد. نویسنده کتاب معتقد است که کارآفرین برای جذب سرمایه باید مثل یک فروشندۀ حرفه‌ای عمل کند و مهارت‌های مربوط به مذاکره، ارتباطات و بازاریابی را بداند.

کتاب آشنایی با سخت‌ترین نکات در مورد سخت‌ترین چیزها

کتاب دیگری که کمتر مورد توجه قرار گرفته است، کتاب آشنایی با سخت‌ترین نکات در مورد سخت‌ترین چیزها است. این کتاب را بن هوروویتز یکی از بنیان‌گذاران شرکت اندرسن هوروویتز نوشته است. او سال‌ها در استارتاپ‌ها سرمایه‌گذاری کرده است و به خوبی می‌تواند در مورد ذهن سرمایه‌گذارها به شما توضیح دهد.

به طور کلی بهترین زمان جذب سرمایه زمانی است که به درآمد مناسبی رسیده‌‌اید. روش‌های مختلفی برای جذب سرمایه وجود دارد که می‌توانید هر کدام از آن‌ها را با توجه به نوع کسب‌وکارتان انتخاب کنید. می‌توانید از خانواده و دوستانتان کمک بگیرید.
برخی از کسب‌وکارها در ابتدای مسیر بخشی از درآمدشان را به عنوان سرمایه درنظر می‌گیرند. بعضی از استارتاپ‌ها به دنبال جذب سرمایه از شتاب‌دهنده‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر هستند. نکتۀ مهم در جذب سرمایه، داشتن برنامه‌ریزی و استمرار است، چون جذب سرمایه بیشتر از حد انتظار طول می‌کشد و یکی از سخت‌ترین مراحل راه‌اندازی کسب‌وکار به حساب می‌آید.

در بیان خبرگان

زمانی که احساس کردید حضور و سرمایه سرمایه‌گذار کمک می‌کند که محصول شما بزرگتر شود بهترین زمان برای جذب سرمایه است. پول سرمایه‌گذار نباید برای حواشی کسب‌و‌کار مصرف شود. این پول فقط و فقط برای بزرگ شدن محصول است.

سوالات متداول
آیا برای جذب سرمایه به مشاوره احتیاج داریم؟

بانک‌های سرمایه‌گذاری و مشاوران می‌توانند روند جذب سرمایه را تسهیل کرده و به شما کمک کنند. با کمک مشاور می‌توانید روی راه‌اندازی کسب‌وکارتان تمرکز بیشتری داشته باشید. همچنین آن‌ها می‌توانند در دسترسی به مجموعه‌ای از سرمایه‌گذارها به شما کمک کنند.

آیا می‌توانم به جای سهام از وام استفاده کنم؟

وام می‌تواند یکی از منابع عالی جذب سرمایه باشد. ولی باید به درستی و در زمان مناسبی از وام استفاده کنید. با استفاده از وام می‌توانید بخش زیادی از هزینه‌های کسب‌وکار را تامین کنید. اما در وام گرفتن عاقلانه عمل کنید و فراموش نکنید که باید در زمان مشخصی بدهی‌تان را بازگردانید.

جذب سرمایه چقدر طول می‌کشد؟

برخی از کسب‌وکارها در مدت زمان کمی سرمایۀ موردنیازشان را دریافت می‌کنند. برای گروهی از استارتاپ‌ها هم این زمان بیشتر از حد معمول طول می‌کشد. در هر صورت باید خودتان را برای زمانی بیشتر از حد انتظارتان آماده کنید.

برای جذب سرمایه با چند سرمایه‌گذار باید صحبت کنم؟

در مورد تعداد سرمایه‌گذاران تعادل را رعایت کنید. در نهایت هدف شما این است که جذب سرمایه موفقی داشته باشید. بنابراین تعداد مشخصی را در نظر بگیرید و فرایند جذب سرمایه را شروع کنید. این تعداد نباید خیلی کم و خیلی زیاد باشد.

دیدگاهتان را بنویسید